Støtte til friluftsliv

Avduking av "Triskilion" av Gissella Garcia. Skulpturen står på Askøy, på turveien ved Hauglandshella

GC Rieber Fondene har i mange år prioritert formål som kan fremme friluftsliv.  I og med at Fondene skal virke til Bergen Bys vel har det fortrinnsvis vært satser på tilrettelegging for at flest mulig skal ha glede av fjellene og naturen i og rundt Bergen.  Et viktig mål er også at barn og unge skal få lett tilgang til utendørs aktiviteter, og ikke bare utfolde seg innendørs.  I 2019 er det satt ut skulpturer i turområder i Bergen og Omegn til stor glede for turgåere – du kan lese mer om det her

Dugnadsgjenger

Mange dugnadsgjenger på byfjellene er etablert i årenes løp, det er bygget mer en 20 grindaløer og gapahuker, og det er satt ut ca. 100 benker.  Arbeidet med turstier, rasteplasser, lekeplasser og friluftsscener er stort sett utført med frivillig arbeid.  Det sosiale nettverket som utvikles gjennom innsats for fellesskapet i skog og mark bidrar i tillegg til mindre ensomhet som er så utbredt blant pensjonister.

GC Rieber Fondene er medlem av Byfjellslauget, en støttegruppe som skal ivareta vedlikehold av byfjellene i en 5 årsperiode.

Eksempler på tiltak som GC Rieber Fondene har finansiert:

Smøråsfjellets Venner fortsetter arbeidet med rydding og tilrettelegging for fritidsaktiviteter. Mangeårig dugnadsinnsats har gjort området til et populært utfartssted for skoler, barnehager og familier.

Dugnadsgjengen Askøy på Langs vedlikeholder og utbedrer turstier og har bygget «Kolbeinsvarden» som GC Rieber Fondene har vært å finansiere.

Myrdalsgjengen lager flotte turstier rundt Myrdalsvannet

Dette er bare noen av alle dugnadsgjengene som får støtte fra GC Rieber Fondene.

Myrdalsgjengen lager flott turområde rundt Myrdalsvannet

Myrdalsgjengen tilrettelegger turstier, bålplass og området rundt idylliske Myrdalsvannet
Revehiet i Smøråsfjellet, en av mange grindabygg og buer i det flotte turområdet.

Smøråsfjellets Venner

På Smøråsfjellet har dugnadsgjengen Smøråsfjellets Venner laget et fantastisk turområde som er flittig brukt av barnehager, skoler og turgåere i alle aldre.   GC Rieber Fondene har vært en stolt støttespiller fra starten.

Dugnadsgjengen på Askøy vedlikeholder stier og bygger grindabygg og bålplass på Kolbeinsvarden

Åpning av Kolbeinsgrind som er satt opp av dugnadsgjengen Askøy på langs, med finansinersing fra GC Rieber Fondene, blant andre.

Alvøskogens Venner

Kalandseid Idrettslag

En driftig dugnadsgjeng på Kaland har satt opp «Orretua» til stor glede for turgåerne i området.

Kranselag for Orretua, flotte dugnadsfolk!
keyboard_arrow_up