Frisone i naturen

Pandemien har ført til at interessen for vår enestående natur er blitt enda større enn tidligere. Friluftsliv har gitt mange et pusterom i en krevende hverdag.

Friluftsliv har vært et stort satsingsområde for GC Rieber Fondene i mange år.  Vi samarbeider med 13 dugnadsgjenger med over 200 frivillige.  Det har ført til at mange av fjellområdene rundt Bergen nå er tilgjengelig og godt tilrettelagt for store deler av befolkningen.

Rasteplaser med benker, grindbygg, bålpanner og gapahuker er blitt populære møteplasser for skoler og barnehager, og ikke minst for alle fra barnefamilier til pensjonister.

Dugnadsgjengene består av ansvarsfulle personer med bred erfaring fra arbeidslivet.  Deres engasjement og interesser har blant annet ført til bygging og vedlikehold av broer, stier og veier, skogspleie og skilting.

Å delta i en dugnadsgjeng er på mange måter en vinn-vinn situasjon; gjengene blir sosiale nettverk for deltakerne, de holder seg fysisk aktive og gjør samtidig en strålende innsats for fellesskapet.

Dugnadsgjengen på Smøråsfjellet har oppgradert Teaterplassen og bygget Fabelhuk.
keyboard_arrow_up