Ut i naturen

Fjellene og naturen rundt Bergen har vært et viktig satsingsområde for Fondene i mange år. 2019 var intet unntak! Målet med satsingen er at flest mulig skal ha glede av å komme seg ut, særlig barn og unge.

Dugnadsgjenger på fjellene i og rundt Bergen rydder stier og bygger grindaløer og gapahuker. Kunstnere fra hele verden deltok sommeren 2019 på Os Granittsymposium og lagde skulpturer som nå er plassert rundt i landskapet i Bergen og omegn.

I anledning Fondenes 90-årsjubileum ble det gitt et amfi som i dag står på Fløysletten klart til bruk. Det ble også gitt midler til et splitter nytt kjøkken på Redningshytten på Gullfjellet som også feiret 90 år.

I 2020 er det 950 år siden Bergen ble grunnlagt. I den anledning har GC Rieber Fondene gitt støtte til bygging og utplassering av 40 jubileumsbenker på byens fjell. Benkene skal smykkes med sitater om Bergen og bergensere – les noen av dem på de neste sidene. Sammen med jubileumsstien som ferdigstilles i løpet av året gir dette enda flere muligheter til å komme ut i naturen.

Meny