Helgetun – en alderdom å glede seg til

Levealderen vår går stadig oppover og vi holder oss friskere enn før. Derfor er det et paradoks at mange kjeder seg og føler seg ensomme og unyttige som pensjonister.

Helgetun er et pilotprosjekt – eller nærmere forklart et sosialt eksperiment – der målet er at beboerne skal holde seg psykisk og fysisk friskere, ha lavere medisinbruk og bli boende hjemme lenger enn gjennomsnittet. Vårt motto er nemlig: Det skal være kjekt å bli gammel!

Helgetun ligger naturskjønne omgivelser i Sædalen utenfor Bergen. Her har 39 beboere fått plass i 31 nybygde leiligheter– alle med livsløpsstandard og balkong eller uteplass. I tillegg finnes både et felleshus, parsellhage og nabogård. De første leietakerne flyttet inn i 2019 og ventelisten er lang. Målgruppen er seniorer som ønsker å bo nær likesinnede og kanskje delta i fellesaktiviteter.

På Helgetun er det lagt opp til en aktiv, sosial og trygg tilværelse med muligheter for fellesaktiviteter og friluftsliv. Det er etablert bridgeklubb, mandagsmiddag, turgruppe, dans og kor. Og nærheten til gården på Helgeseter gir gode muligheter for å dyrke i både urtehage og parsell. De som har tid og lyst kan også bidra både i Eplekarten Steinerbarnehage og på Helgeseter like ved.

Les mer om Helgetun her.

Helgetun er det største satsingsprosjektet til GC Rieber Fondene gjennom tidene. Vi ønsker å gi til inspirasjon til fremtidige boligprosjekter for seniorer. Professor Bettina Husebø ved Senter for Alders- og Sykehjemsmedisin er tilknyttet prosjektet. Hun ønsker å forske på Helgetuns beboere over flere år. Hun mener at fellesskapet og aktiviteten som boformen legger opp til, blant annet vil minske risikoen for demens.

keyboard_arrow_up